Hlavní obsah

V pražských Kolovratech vznikne nová škola pro 120 dětí

Foto: ČTK

Ilustrační fotografie.

Reklama

V pražských Kolovratech vznikne nová základní škola až pro 120 žáků druhého stupně. Náklady jsou zhruba 18,7 milionu korun. Třídy pro městskou část vybuduje společnost Urbio Sisto, která v tendru zvítězila.

Článek

Součástí stavby bude i dodávka vybavení. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek a serveru e-zakazky.

Škola má mít podle dokumentace dvě podlaží. Bude se jednat o dřevostavbu na železobetonových základech se sedlovou střechou a s jedním vnitřním a jedním vnějším schodištěm, přičemž první nadzemní podlaží bude přístupné také bezbariérově.

Budova bude mít čtyři místnosti pro 30 žáků a každá musí měřit minimálně 60 metrů čtverečních. Součástí jsou šatny pro děti, umývárny s toaletou včetně toalety pro invalidy. Vzniknou kabinety pro učitele, do kterých bude vstup zevnitř budovy.

Nová ZŠ je naplánovaná také v Březiněvsi na severu metropole. Budova bude nízkoenergetická. Plánované jsou zelené střechy, akumulační nádrže na srážkovou vodu i rozsáhlá výsadba stromů. Výstavbu školy letos odsouhlasil magistrátní odbor ochrany prostředí. Škola je projektována pro asi 540 dětí a zhruba 60 učitelů a zaměstnanců.

Reklama

Doporučované