Hlavní obsah

V Rakousku obvinili Češku, jejíž šestiletý syn zahynul na túře v Alpách

Foto: Profimedia.cz

Výhled z ferraty na hoře Drachenwand.

Reklama

Rakouská policie obvinila Češku, jejíž šestiletý syn v sobotu zahynul při sestupu z rakouské hory Drachenwand u jezera Mondsee. Obviněna je z usmrcení z nedbalosti.

Článek

S odvoláním na státní zastupitelství v hornorakouském Welsu o tom informoval list Kurier. Hoch za tmy uklouzl a zřítil se do hloubky 60 až 70 metrů.

Čtyřčlenná skupina z Česka se podle rakouské policie vydala v sobotu dopoledne na zajištěnou cestu (takzvanou viu ferratu) na vrchol hory Drachenwand, kam se dostala až pozdě odpoledne. Ve skupině byla 42letá žena, její šestiletý syn, její 41letý partner a jejich 37letý známý.

Po výstupu na vrchol, kam dorazila až pozdě odpoledne kolem páté odpoledne, se čtveřice vydala zpět do údolí. Poblíž rokle Saugraben šestiletý chlapec podle všeho uklouzl či zakopl a spadl z příkrého skalnatého srázu do hloubky asi 60 až 70 metrů.

Tělo hocha poslala policie na pitvu. Obvinění z usmrcení z nedbalosti zatím sdělila pouze jeho matce. Pokud se ukáže, že na tragické události nesou spoluvinu i její partner a jejich známý, obviní policisté i je. Zatím oba muže považuje za svědky, informoval list Kurier. Kdy policie trojici z Česka vyslechne, zatím není jasné. Všichni tři byli po chlapcově smrti v šoku.

Ferrata Drachenwand má klasifikaci obtížnosti na stupni C/D, což znamená vyšší náročnost s velmi obtížnými pasážemi, a je určena dospělým turistům. Podle vedoucího záchranářů Heinze Hemetsbergera žena a její partner trasu znali, neboť ji už několikrát absolvovali.

Reklama

Doporučované