Hlavní obsah

V Texasu kvůli podezření na střelbu policie vyklidila obchodní dům

Foto: AP

Policie vyšetřuje střelbu v USA.

Reklama

aktualizováno •

V nákupním středisku ve městě McAllen v americkém státě Texas vypukla panika. Lidé i policie se domnívali, že jde o střelbu. Šlo však pouze o hluk rozbíjeného skla při pokusu o vyloupení klenotnictví. S odvoláním na policii o tom informuje agentura AP. Policisté vyzvali veřejnost, aby se z místa a jeho okolí vzdálila.

Článek

Oblíbené nákupní středisko ve městě McAllen v americkém státě Texas dnes policie uzavřela kvůli obavám, že se v něm nachází střelec. Později podle agentury AP uvedla, že si svědci střelbu spletli se zvukem skla, které rozbili lupiči při pokusu o přepadení klenotnictví.

Zvuky rozbitého skla vyvolaly u některých lidí pocit, že se v nákupním centru střílí, a proto zalarmovali policii. Ta následně na Twitteru informovala o „aktivním střelci" a vyzvala veřejnost, aby se z místa a jeho okolí vzdálila.

„V mcallenském nákupním středisku La Plaza Mall se střílí. Držte se dál od této oblasti!" napsala na Twitteru policie okresu Hidalgo v nejjižnějším cípu USA. Na místo vyjeli kromě policistů i záchranáři. Později se ukázalo, že o střelbu nešlo a že se policie zmýlila.

Podle ředitele mcallenské policie Victora Rodrigueze policie po příjezdu do nákupního střediska zadržela všechny osoby, které podezřívá z pokusu o přepadení klenotnictví. Podle stanice CBS je zadržených pět. Při incidentu se nikdo nezranil.

Podle agentury AP je La Plaza Mall jedním z nejdůležitějších nákupních středisek oblasti údolí řeky Rio Grande.

Reklama

Související témata:

Doporučované