Hlavní obsah

V Thomayerově nemocnici se před volbami zjevil nový náměstek. Za 90 tisíc měsíčně a bez zkušeností

Reportér Vojtěch Blažek pátral po tom, kdo má být novým manažerem Thomayerovy nemocnice. A proč do ní nastupuje člověk bez potřebných zkušeností.

 

Reklama

Thomayerova nemocnice vytvořila místo pro nového manažera - a nedokáže vysvětlit proč. Obchodní náměstek bude mít na starosti stamilionové nákupy léků a přístrojů.

Článek

Minulý týden v pražské Thomayerově nemocnici narychlo změnili organizační řád a příští pondělí už může nastoupit do funkce nový náměstek pro obchod, který bude mít vliv na nákupy léků, přístrojů a dalšího vybavení v hodnotě stovek milionů korun ročně.

Dva týdny před volbami se - podle zjištění Seznamu - tímhle důležitým manažerem na nově vytvořeném místě stane jistý Petr Hrabánek. Muž, v jehož životopise není zmínka o tom, že by se věnoval podobnému zdravotnickému byznysu.

Nemocnice nedokáže vysvětlit, proč tuto funkci s platem 90 tisíc měsíčně nově vytvořila. Ani proč padla volba právě na Hrabánka, který začínal po vojenské škole jako správce sítě a působil v různých pozicích v IT a administrování evropských dotací.

Reklama

Související témata:

Doporučované