Hlavní obsah

V Trumpově floridském sídle se střílelo. Dva muži skončili v poutech

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Donald Trump (ilustrační foto).

Reklama

Ochranka ve floridském sídle amerického prezidenta Donalda Trumpa střílela po autě, které projelo dvěma kontrolními stanovišti. Informovala o tom agentura AP, zadrženi podle ní byli dva lidé. Trump byl v době incidentu ve Washingtonu, ještě v pátek má ale v plánu do svého floridského letoviska Mar-a-Lago odcestovat.

Článek

Vozidlo mířilo k hlavní bráně komplexu, citovala televize NBC místního šerifa. Řidič černého SUV po výstřelech z místa ujel. Do jeho pronásledování se vedle floridské dálniční policie zapojil i vrtulník úřadu šerifa. Šerif bez podrobností dodal, že auto bylo později nalezeno a dva lidé zadrženi.

Vyšetřovatelé podle AP vycházejí z toho, že auto ke stanovišti přijelo velkou rychlostí a nebrzdilo. Kontrolní místo, které tvoří betonové bariéry a ozbrojené hlídky, je od Trumpova rezortu vzdáleno několik bloků. Vzhledem k situaci je možné, že případ s Trumpovým sídlem nijak nesouvisel, uvedla agentura Reuters.

Do komplexu Mar-a-Lago se v minulosti pokusilo proniknout několik lidí. Například loni v prosinci zde byla zadržena občanka Číny, která odmítla uposlechnout ochranku, aby z pozemku odešla. Loni v březnu se do téhož areálu podařilo dostat jiné Číňance, která se u vstupu vydávala za příbuznou člena rezortu. V září ji za lhaní příslušníkům bezpečnostních složek a za vniknutí na pozemek soud poslal na osm měsíců za mříže.

Reklama

Doporučované