Hlavní obsah

V USA se zřítil historický bombardér. V troskách stroje z druhé světové války zahynulo sedm lidí

Sedm lidí zahynulo ve Spojených státech po nehodě historického bombardéru z druhé světové války.Video: Reuters

 

Reklama

V americkém státě Connecticut se zřítil historický bombardér z druhé světové války. Při havárii zahynulo sedm lidí. Nehoda Boeingu B-17 se stala na letišti nedaleko města Hartford. Podle connecticutského senátora Blumenthala by neštěstí mělo ukázat varovný signál pro podobné historické vyhlídkové výlety.

Článek

Sedm lidí ve středu zahynulo při havárii historického bombardéru z druhé světové války, který se zřítil krátce po startu ve státě Connecticut na severovýchodě USA. Na palubě letounu Boeing B-17 byla tříčlenná posádka a deset cestujících.

Pilot se po nezdařeném startu pokusil přistát, ale zřítil se na plochu mezinárodního letiště severně od Hartfordu, metropole státu Connecticut. Šest osob bylo dopraveno do místní nemocnice s těžkými popáleninami, oznámila policie.

Letoun se měl tento týden zúčastnit leteckého dne. Podle prvních informací letecké služby mu při startu selhal jeden z motorů. Letadla B-17 se za druhé světové války zapojila do náletů americké armády na německá města. Stroj, který ve středu havaroval, byl vyroben až v prvních poválečných letech, ve stavu schopném provozu jich podle agentury AP existuje jen několik.

Agentura Reuters uvedla, že connecticutský senátor Richard Blumenthal označil nehodu jako „rudý signál” pro další historická letadla, která některé společnosti využívají pro vyhlídkové lety. „Zahájili jsme vyšetřování,” dodal.

Reklama

Doporučované