Hlavní obsah

V zákulisí Pražského výběru. Co prozradil Kocáb, když hráli v Plzni

V zákulisí Pražského výběru, české rockové legendy.Video: Mikuláš Pejcha

 

Reklama

Česká rocková legenda Pražský výběr stále drží při sobě. Odehráli výjimečný koncert a chystají materiál na novou desku.

Článek

Pražský výběr odehrál výjimečný koncert v Plzni u příležitosti narozenin bubeníka Klaudia Kryšpína. Naše kamery byly u toho.

Kapela v minulém roce avizovala, že pokud by se výrazně nepovedl její koncert v O2 areně, svou činnost by ukončila. To se však nestalo a hudebníci mají zjevnou energii k dalšímu fungování.

„Dnešní koncert je výjimka, to je v podstatě veřejná zkouška. Platí, že nehrajeme. My si občas musíme zahrát, jinak bychom to poztráceli všechno. Já jsem vždycky prudil s tím, že by kapela měla mít nový desky. Je to nemravný, aby se kapela potulovala na hudebním poli a nic neprodukovala. To je jako slepice, která nesnáší. K čemu to je?" objasňuje situaci Michael Kocáb.

Na takový koncert se také náležitě těší.

„Samozřejmě se člověk vždycky těší. Koncert, to je obřad. Ta radost z toho muzicírování tam musí být,” říká Michal Pavlíček.

Údajně se také kapela hudebně i myšlenkově rozcházela. Nás zajímalo, jestli už jsou opět ve shodě.

„Nerozcházeli… Rozcházeli jsme se co do časových možností,” vysvětluje nám Michael Kocáb.

Dává to smysl, když se hudebníků ptáme na to, jaké mezi sebou mají pouto, je vidět, že je skutečně výjimečné.

„My máme to pouto silný, si myslím. To výběrovský fluidum, to je až do hrobu. I když se třeba nevidíme tak často,” míní Michal Pavlíček.

Kapela se ale nehodlá zastavit na místě a tak před několika lety oslovila ke spolupráci DJ Roxtara. Nás zajímalo, jak taková spolupráce funguje?

„Já ho osobně mám velmi rád, líbí se mi, jak hraje, my už s ním dlouhodobě spolupracujeme a je to v podstatě už člen kapely,” usmívá se Michael Kocáb.

A co k tomu říká DJ Roxtar, kterého čeká v nejbližsí době také světové finále soutěže Red Bull 3 Style?

„Je to ohromná čest. Já možná nevypadám tak nadšeně, už spolupracujeme několik let, ale mně to obrovsky otevřelo oči. Rockovou hudbu jsem předtím neposlouchal, ale díky nim jsem začal tu hudbu i milovat. Dělat s takovejma legendama na velkých stagích a vyprodávat O2 Areny je sen každýho koncertního DJe, si myslím,” říká potěšeně DJ Roxtar.

Chystá Výběr novou desku?

„Máme materiál, ale zatím se na tom nejsme schopní domluvit dramaturgicky,” říká Michael Kocáb.

Další podrobnosti o kapele, jejich vzájemných vztazích a plánech se dozvíte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:
Vilém Čok

Doporučované