Hlavní obsah

Valašské Meziříčí nechalo vysadit více než sto listnatých stromů

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Valašské Meziříčí na Vsetínsku nechalo letos na podzim vysadit více než sto listnatých stromů. Nové stromy jsou ve čtyřech lokalitách. Pomocnou ruku k dílu přiložili také studenti místního Gymnázia Františka Palackého.

Článek

„Vytipovali jsme čtveřici lokalit v Brňově, Juřince a Lhotě. Zaměstnanci naší firmy Městské lesy a zeleň Valašské Meziříčí zde zasadili celkem 72 třešní, 15 slivoní, deset jabloní, pět lip a dva duby,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková (ANO).

Do výsadby se zapojili také studenti gymnázia. „Sami nám nabídli pomocnou ruku a vysadili několik stromů nad Juřinkou. Jsem moc ráda, že se mladá generace zajímá o své okolí a je aktivní v ekologických otázkách. Navazuje tak na dlouhodobou snahu naší radnice, kdy pracujeme na zvyšování procenta zeleně a kvality života v našem městě,“ uvedla místostarostka.

Studenti pomohli nejen se sázením stromů, vyznačili si také jejich souřadnice, aby mohli do budoucna sledovat jejich růst. „Město získalo na výsadbu dotaci 250 tisíc korun od Státního fondu životního prostředí,“ mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.

Reklama

Doporučované