Hlavní obsah

Vánoční jarmark ve Zlíně začne 12. prosince, bude bez občerstvení

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Vánoční jarmark ve Zlíně začne 12. prosince. Lidé se však budou muset obejít bez občerstvení či alkoholu, sdělil dnes ČTK v tiskové zprávě mluvčí radnice Tomáš Melzer.

Článek

Jarmark se měl původně konat již od 28. listopadu, vzhledem k tehdy platným protiepidemickým opatřením kvůli koronaviru se tak však nestalo.

„Jsem rád, že nám současná opatření dovolují uspořádat vánoční jarmark. Od soboty 12. prosince tak bude umožněn prodej řemeslných výrobků a balených potravin, které nejsou určeny ke konzumaci na místě. Možnost uspořádání jarmarku beru i jako určitou odměnu za zodpovědný přístup našich občanů při dodržování preventivních hygienických opatření a věřím, že i takto zkrácený jarmark přinese lidem radost a užitek,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec (ANO).

Jarmark by se měl konat do 22. prosince, vánoční atmosféru navodí reprodukovaná hudba. „Celkový počet stánků by se měl pohybovat okolo 30 s tím, že musí být dodrženy dané rozestupy mezi stánky dle vládních nařízení. S využitím ostatního mobiliáře, jakým jsou například barové pulty, stodoly, ohňové koše a tak dále, se bohužel nepočítá,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu a informací magistrátu Eva Manišová.

Na 22. prosince je v plánu předávání betlémského světla s anděly na chůdách. „Ve vybraných dnech bude hrát Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín hudební znělky z balkonu radnice. Pro děti se plánuje na náměstí umístit Zlínský vánoční express s tím, že bude zajištěna jeho pravidelná dezinfekce,“ uvedl mluvčí. S ohledem na vývoj epidemie koronaviru není vyloučeno, že se bude doprovodný program měnit.

Skromnější budou letos vánoční trhy také ve Valašském Meziříčí, začnou v neděli 13. prosince. „I když nás to nijak netěší, s ohledem na současnou situaci bude náměstí tentokrát zdobit pouze vánoční strom, betlém a vánoční osvětlení. Kulturní program musíme nahradit reprodukovanou hudbou a počet stánků omezit maximálně na deset při dodržení čtyřmetrových rozestupů. To vše s ohledem na přetrvávající protiepidemická opatření a s cílem zamezit dalšímu šíření koronaviru,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková (ANO). Město také zrušilo tradiční silvestrovský ohňostroj na náměstí.

Reklama

Doporučované