Hlavní obsah

Vaření v televizi nemá s kuchyní v restauraci nic společného, říká známá foodblogerka Kamu

Kamu: Přístup pouličních prodavačů k hygieně je často mnohem lepší než v leckteré české čtyřce.

 

Reklama

Za profesní posun se platí krví. „Díky tomu, že jsem se řízla, jsem v podniku Jamieho Olivera dostala lepší práci,” popisuje ve Výzvě Seznamu kuchařka Kamila Rundusová.

Článek

„Jak je v tom limeta, koriandr a chilli, je to moje srdcovka,” vysvětluje ve Výzvě Seznamu kuchařka a blogerka Kamila Rundusová alias Kamu. Proto propadla asijské gastronomii. O ní natočila seriál pro televizi. Čechy také vodila na prohlídky do slavné pražské tržnice Sapa, aby poznali správnou chuť polévky Pho bo.

Vařit se učila mimo jiné od pouličních prodavačů jídel. „Jejich přístup k hygieně je často mnohem lepší než v leckteré české čtyřce,” říká Rundusová, kterou český Forbes zařadil do žebříčku nejzajímavějších lidí pod 30 let.

Teď žena, která prošla kuchyní britského hvězdného kuchaře Jamieho Olivera, vydává svou první kuchařskou knihu - bichli s názvem Nejbarevnější kuchařka - a dotočila v Mexiku další gastroturistickou televizní sérii.

Co nejdivnějšího jedla? Jak se vyrovnává s tím, že přes sociální sítě, kde má desítky tisíc fanoušků, přichází o podstatnou porci soukromí? Jací jsou Češi strávníci a bojí se nových jídel? A proč je kuchařina především doménou mužů? I o tom v úvodním videu.

Reklama

Doporučované