Hlavní obsah

Změna ve Feriho kauze: Řeší se dění v jeho bytě, vyměnil se vyšetřovatel

Foto: TOP 09

Dominik Feri při zahájení kampaně, několik dnů před vypuknutím kauzy.

Reklama

V kauze možného sexuálního násilí na ženách ze strany Dominika Feriho se změnil vyšetřovatel a dozorový žalobce. Vyšetřování to může protáhnout.

Článek

V kauze bývalého poslance Dominika Feriho, kterého policie prověřuje kvůli obviněním ze sexuálních deliktů, se změnil vyšetřovatel i dozorový žalobce. Informoval o tom deník Aktuálně.cz.

Trestní řízení se podle něj nyní soustředí na dění ve Feriho bytě, kde mělo k některým činům dojít. Šlo především o vynucování si sexu u několika dívek, které si do bytu pozval. Ty exposlancovo chování letos na jaře popsaly Deníku N a serveru A2larm. Feri po článcích rezignoval na poslanecký mandát, stáhl se z volební kampaně a opustil i TOP 09.

Násilí vůči ženám popřel, přiznal ale „negentlemanské chování“.

Podle Aktuálně.cz nyní došlo ke změnám v týmu, který Feriho delikty řeší. Nejprve kauzu řešila vyšetřovatelka z pražského policejního ředitelství I, pod které spadá centrum hlavního města, Střešovice či Holešovice.

„Věc byla z důvodu místní příslušnosti postoupena na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3,“ potvrdil deníku šéf žalobců v Praze 1 Jan Lelek. To znamená, že delikty, které policie prověřuje, se měly stát na Praze 3. Tam Feri dlouhodobě bydlí.

Novou dozorovou žalobkyní se stala Petra Gřivnová, která dříve řídila třeba prověřování nenávistných výroků pod článkem o poslanci ANO Pavlu Růžičkovi. „Trestní řízení je vedeno pro podezření ze spáchání trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti, ve věci dále probíhá prověřování,“ řekla jen bez dalších podrobností Aktuálně.cz.

Výměna klíčových osob může vést k protahování kauzy, neboť ty se nyní musí se spisem seznámit a případně dovyslechnout některé svědky.

Reklama

Doporučované