Hlavní obsah

Ve Frenštátě pod Radhoštěm se staví nová lávka přes Lubinu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ve Frenštátě pod Radhoštěm na Novojičínsku stavbaři budují novou lávku přes řeku Lubinu. Bude součástí cyklostezky vedoucí napříč městem podél říček Lomná a Lubina.

Článek

Cyklostezka se staví od března a má být hotova v listopadu, její vybudování přijde na více než 41 milionů korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí frenštátské radnice Iva Vašendová.

„V průběhu celého roku nepřálo stavbě cyklostezky počasí. Potýkali jsme se s častým a intenzivním deštěm, který podmáčel celý terén. Přesto vše naznačuje tomu, že cyklostezka bude dokončena v listopadu,“ uvedl referent Jan Janotka z frenštátského odboru investic a rozvoje.

Cyklostezka bude dlouhá přes 6,5 kilometru a kromě Frenštátu zasáhne i do katastrů Lichnova a Tiché. Začne u restaurace Balita, povede podél Lomné k soutoku s Lubinou a pak podél Lubiny.

Hotový už je úsek cyklostezky podél levého břehu Lubiny, dokončena je lávka přes potok Velké Bahno i práce na obou březích řeky Lomné u železničního mostu. „Probíhají práce po pravém břehu Lomné v úseku od cesty na Bystré po katastr obce Trojanovice a stejně tak stavba gabionové (drátokamenné) stěny u lávky přes Lubinu,“ uvedla Vašendová.

Lávka přes Lubinu u kynologického cvičiště pod splavem bude dlouhá necelých 30 a široká tři metry. „Cyklostezka bude prozatím končit Na Okluku. Na trase cyklostezky v místě vyústění levostranného přítoku Lubiny Pod Strážkou je již postavena nová lávka o délce 7,2 metru a šířce tři metry,“ uvedl Janotka.

Reklama

Doporučované