Hlavní obsah

Vyříkali jsme si to. TOP 09 má dobře našlápnuto, říká Pekarová Adamová

Foto: Seznam Zprávy

Novou předsedkyní TOP 09 se stala Markéta Pekarová Adamová.

Reklama

Novou předsedkyní TOP 09 se o víkendu stala Markéta Pekarová Adamová. Přestože se v průzkumech strana potácí kolem kritické hranice pěti procent, Pekarová je optimistka. Zvrátí nepříliš lichotivou statistiku TOP 09? Na to odpovídala ve Výzvě Seznamu.

Článek

„Já věřím tomu, že máme velmi našlápnuto, že dostaneme nový drajv, který představuji nejen já, ale i ostatní kolegové, kteří byli zvoleni do předsednictva,“ řekla Seznamu. Podle ní jsou ve straně všichni připraveni pracovat, aby dosáhli lepších výsledků: „A jak jsem teď jezdila po regionech několik měsíců před samotnou volbou, tak mě moc potěšilo, že jsem se setkávala s ohromným elánem, entuziasmem a chutí zase se pustit do práce.“

V předsednické volbě porazila senátora Tomáše Czernina, který byl favoritem někdejšího šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska. Sám Czernin před sněmem označil vůdcovský tandem Jiřího Pospíšila s Pekarovou Adamovou za příčinu ustrnutí strany. „Už jsme si toto vyříkali a myslím si, že to bylo jen takové šťouchnutí před samotnou volbou, teď už je to zapomenuto,“ reagovala Pekarová Adamová.

Podobně se do současné předsedkyně ještě před volbou pustil i Kalousek. Ten o ní v rozhovoru pro deník E15 uvedl, že její výroky o kandidatuře v sobě „obsahují rozpory, které neunesou test pravdomluvnosti“. „My jsme si to vyříkali, máme v tom jasno. Teď se hledí do budoucna a je potřeba se zaměřit na budoucnost, ne na to, co kdo kde řekl,“ myslí si Pekarová Adamová.

Na celý rozhovor s Markétou Pekarovou Adamovou se můžete podívat v úterý ráno na Seznam Zprávách.

Reklama

Doporučované