Hlavní obsah

Řidič havarovaného autobusu ve Varšavě řídil pod vlivem drog

Foto: Profimedia.cz

Ve Varšavě se ve čtvrtek zřítil z mostu autobus MHD.

Reklama

aktualizováno •

Z mostu ve Varšavě se ve čtvrtek zřítil autobus. Nehoda si podle místních médií vyžádala jednu oběť a asi dvě desítky zraněných.

Článek

Dlouhý kloubový autobus městské hromadné dopravy se zřítil ze sjezdu z mostu generála Stefana Grota-Roweckého na severu města. Autobus vjel do prostoru mezi odbočkou ve směru do centra města a tahem na Gdaňsk.

Vozidlo prorazilo svodidla, při pádu z pětimetrové výšky se roztrhlo vejpůl a dopadlo na zem k cyklistické stezce vedoucí pod mostem. Část autobusu zůstala viset ve vzduchu.

Foto: Komenda Miejska PSP m.st. Warszawy

Ve Varšavě se zřítil z mostu autobus MHD.

Mluvčí varšavské obvodní prokuratury Miroslawa Chyrová podle agentury PAP sdělila, že řidič autobusu byl pod vlivem drog. Upřesnila přitom, že toxikologické testy v jeho krvi prokázaly přítomnost amfetaminu. Krom toho u něj bylo nalezeno půl gramu této látky.

PAP napsala, že dotyčnému, kterého agentura v souladu s polskými právními předpisy identifikovala jen jako Tomasz U., hrozí až 15 let vězení.

Podle vyjádření varšavských hasičů se při nehodě zranilo 22 lidí a šest jich je ve vážném stavu. Do nemocnice podle něj bylo převezeno 17 lidí včetně jednoho dítěte. Mluvčí varšavského magistrátu potvrdila jednu smrtelnou oběť. Počty zraněných se rozchází. V autobuse v době nehody cestovaly asi čtyři desítky pasažérů.

Na místo ještě ve čtvrtek dorazil varšavský primátor Rafał Trzaskowski, který kvůli nehodě přerušil kampaň před nedělními prezidentskými volbami, v nichž kandiduje. O příčinách nehody v danou chvíli nechtěl spekulovat, vyšetřit je má zvláštní komise.

Reklama

Související témata:

Doporučované