Hlavní obsah

Večerní zprávy 25. 6. 2019

Večerní zprávy 25. 6. 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

01:18 – Razie na středočeském hejtmanství

Policisté vyšetřují případ poradenských smluv na Středočeském kraji. Úřad za ně utratil pět milionů – aniž dokáže říct, komu a proč peníze vyplatil. Dnes od rána v budově kraje zasahovali detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

04:01 – Další sankce na Írán

Spojené státy uvalily na Írán další sankce. Íránský prezident Hassan Rúhání je označil za znak zoufalství a Bílý dům za mentálně retardovaný. K sankcím se Spojené státy uchýlily v reakci na nedávné sestřelení amerického dronu. Trump chce třeba zablokovat íránský majetek za miliardy dolarů.

06:17 – Letní omezení v dopravě

Velké množství Čechů zamíří tradičně hned na začátku července na dovolenou. Bude proto nutné počítat s kolonami, a to zejména na úsecích, kde probíhají dlouhodobé opravy dálnic. Řidiči navíc narazí na začátku prázdnin na více policistů.

09:14 – Starostové nechtějí majetková přiznání

Až tři a půl tisíce starostů, místostarostů nebo radních pravděpodobně poruší zákon. Do konce června musí odevzdat majetkové přiznání. Podle Sdružení místních samospráv to ale část z nich i přes hrozící pokuty odmítá – tvrdí, že to zasahuje do soukromí a navíc, že Ústavní soud se stále nevypořádal se stížnostmi, které jsou na zákon podané.

11:55 – Kauza Babiše juniora

V kauze údajného únosu Andreje Babiše mladšího na Krym padlo rozhodnutí. Policisté, kteří nevyšetřili e-mail Babiše juniora, trestný čin nespáchali. Čeká je ale kázeňský postih. E-mail obsahoval informaci, že je Babiš mladší na Krymu držen nedobrovolně. Svědectví syna českého premiéra přinesli reportéři Seznamu loni v listopadu.

12:18 – Benešová jednala s Rekonstrukcí státu

Ministryně spravedlnosti má za sebou další kolo jednání se zástupci Rekonstrukce státu. Obě strany dnes znovu probraly chystanou novelu zákona o státních zástupcích. Tu Benešová slíbila prosadit kvůli obavám ze zásahů do justice v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo. Návrh tak má opět o něco jasnější podobu.

13:55 – Zeman na Vysočině

Prezident Miloš Zeman v Jihlavě zahájil třídenní návštěvu Vysočiny. Oficiální program zakončí v Bystřici nad Pernštejnem. Zeman dnes krajským zastupitelům řekl, že vláda nejspíš vydrží do konce volebního období. Účastníci demonstrací proti premiérovi podle prezidenta protestují proti svobodným volbám.

14:41 – Proměny arabské společnosti

Země Blízkého východu a Severní Afriky se odklání od víry. Vychází to z výzkumu, který pro BBC zpracovala agentura Arab Barometer. Podle jejího šetření v drtivé většině arabských států stoupá počet lidí, kteří nevěří v boha. Výzkumu se zúčastnilo více než 25 tisíc lidí z celkem deseti zemí a palestinských území.

17:55 – Boj o druhovou čistotu lesů

Vysazovat v Česku cedry či jihoevropské duby, nebo ne? Podle některých lesníků dovoz takzvaných exotických dřevin pomůže zachránit české lesnictví. Jiní jsou naopak k nápadu skeptičtí a bojí se neprověřených experimentů.

Reklama

Doporučované