Hlavní obsah

Velikonoční festival duchovní hudby v Brně ani letos nebude

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Reklama

Velikonoční festival duchovní hudby se letos v Brně neuskteční, stejně jako loni. Důvodem je koronavirová situace, oznámili pořadatelé z Filharmonie Brno. Jde tak o jednu z prvních akcí v Česku, která se ruší už podruhé za sebou.

Článek

„V loňském roce jsme měli vše hotovo, ve městě visely plakáty zvoucí na koncerty a my jsme museli akci zrušit pár dnů před jejím začátkem,“ uvedla ředitelka filharmonie Marie Kučerová. V plánování letošního 30. ročníku proto byli pořadatelé obezřetnější.

„Bylo velmi obtížné odhadovat vývoj situace a podle toho přemýšlet o zahraničních umělcích, sborovém zpěvu, omezení kapacity a dalších věcech, kterých se dotýkají všechna omezení. Přesto jsme byli připraveni a doufali jsme, nicméně vzhledem k vývoji situace musíme být realisté. Je nám proto moc líto, že ani letos neprožijeme velikonoční čas spolu s našimi posluchači,“ uvedla Kučerová.

Festival tradičně nabízí v chrámovém prostředí duchovní hudbu komponovanou pro velikonoční svátky. „Doufejme, že obrodu a uzdravení naší společnosti bude možné oslavit již o svátcích vzkříšení lásky v roce 2022,“ uvedl dramaturg festivalu Vladimír Maňas.

Reklama

Doporučované