Hlavní obsah

Vévodkyně Meghan vydává knihu o vztahu Harryho s Archiem

Foto: Profimedia.cz

Britský princ Harry a jeho americká manželka Meghan.

Reklama

Vévodkyně ze Sussexu vydá dětskou knižku o „zvláštním vztahu“ prince Harryho a jejich syna Archieho. Základem celého příběhu se stala báseň, kterou 39letá Meghan napsala ke Dni otců měsíc po narození syna.

Článek

Čtyřicetistránková kniha s názvem The Bench (Lavička), která je určena pro děti ve věku od tří do sedmi let, vyjde 8. června. Vévodkyně ze Sussexu uvedla, že Christian Robinson, který knihu ilustroval, nakreslil „krásné akvarelové ilustrace, které zachycují teplo, radost a pohodlí vztahu mezi otci a syny“. Vyjádřila také naději, že příběh, jenž se stal jádrem této knihy, najde odezvu v srdci každého rodiče.

Vévodkyně, která teď čeká své druhé dítě, vydá také audioknihu. Americké vydavatelství Penguin Random House ve své tiskové zprávě popsalo Meghan jako „matku, manželku, feministku a aktivistku“, která v současné době žije ve svém domovském státě Kalifornie se svou rodinou a dvěma psy. Uvedlo také, že „debut vévodkyně ze Sussexu dojemně zachycuje vyvíjející se vztah mezi otci a syny a připomíná nám mnoho způsobů, jak se v moderní rodině láska vyjadřuje“.

Kniha, jak píše britský list Telegraph, evokuje pocity tepla a přináší čtenářům popis cenných okamžiků, které otec a syn spolu prožívají. Viceprezidentka nakladatelství Random House Books Mallory Loehrová uvedla, že „Meghanin dojemný text popisující vztah mezi otci a syny se dotkne srdce každého rodiče“ a Christianovo umění krásně ilustruje pocity vévodkyně. Kniha plná radosti a lásky je podle ní nadčasová.

Začátkem loňského roku princ Harry a jeho manželka Meghan oznámili, že se vzdají svých oficiálních povinností v rámci britské královské rodiny. Opustili i Británii a po zastávce v Kanadě se přestěhovali do Kalifornie. Letos v březnu manželský pár poskytl hvězdné moderátorce Oprah Winfreyové otevřený rozhovor, který vzbudil mediální bouři. Meghan v něm obvinila rodinu svého muže z rasistických úvah a uvedla, že kvůli tlaku nejbližšího okolí i médií pomýšlela na sebevraždu. Princ Harry zase hovořil o tom, že se coby vysoce postavený člen královské rodiny cítil uvězněný.

Reklama

Doporučované