Hlavní obsah

Více než 680 prodejen po republice nabídne možnost přispět do Národní potravinové sbírky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

V rámci potravinové sbírky lze darovat jídlo i drogistické zboží.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Po roce opět nastal čas na konání Národní potravinové sbírky, letos již šestého ročníku.

Článek

„Hlavním smyslem této sbírky je samozřejmě pomoci potřebným lidem, kteří jsou v nouzi a nemají na trvanlivé potraviny nebo na drogistické zboží," shrnuje hlavní účel akce manažer Národní potravinové sbírky Tomáš Gajdošík.

Nedílným smyslem je i motivace těchto lidí k životu názornou demonstrací toho, že na ně lidé myslí. Sbírka pomáhá všem, kteří pomoc potřebují, letošní ročník se zaměřuje především na matky samoživitelky a opuštěné seniory. Tyto skupiny vyplynuly z průzkumu agentury Ipsos jako lidem nejbližší, jako ty, kterým mají lidé největší zájem pomoci.

V České republice najdete více než 680 prodejen, ve kterých se k Národní potravinové sbírce můžete aktivně připojit. „Zapojeny jsou potravinové i drogistické řetězce. Lidé mohou přispět právě v obchodech, které jsou označeny naším logem,” říká Gajdošík. Podobu loga i další informace o tradiční dobročinné akci najdete v úvodním videu. Akce se koná v sobotu 10. listopadu od 8 do 18 hodin.

Pořad Ráno na gauči sledujte každý všední den od 7:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Související témata:

Doporučované