Hlavní obsah

Video: Boeing kvůli poruše 2,5 hodiny kroužil nad Madridem

Dramatickou scénu, která předcházela úspěšnému nouzovému přistání, zaznamenali lidé ze země i z letadla na sociálních sítích.Video: Twitter

 

Reklama

Na letišti v Madridu v pondělí večer bezpečně přistálo letadlo společnosti Air Canada, které po startu ohlásilo poruchu a několik hodin muselo kroužit nad městem. Informoval o tom list El País. Na palubě letadla na cestě do Toronta bylo 128 cestujících a posádka.

Článek

Boeing 767 vzlétl z Mezinárodního letiště Adolfa Suáreze ve čtvrti Barajas na okraji španělské metropole kolem 14:30 SEČ. Původně mělo letadlo namířeno do Kanady, krátce po startu ale pilot zjistil závadu a požádal o nouzové přistání. Podle dosavadních informací při vzletu praskla pneumatika jednoho z kol a její části vlétly do motoru.

Letadlo muselo několik hodin kroužit nad Madridem, aby spotřebovalo palivo, a mohlo tak bezpečněji přistát. Stroj doprovázela stíhačka španělské armády. Krátce po 19:00 SEČ stroj bezpečně přistál. Na místě čekali letištní hasiči, hasit ale naštěstí nebylo třeba, uvedl El País.

Madridské mezinárodní letiště, které patří k nejvytíženějším v Evropě, dnes po poledni zhruba na hodinu a půl přerušilo provoz kvůli přítomnosti dronů v blízkosti ranvejí. Problémy letadla aerolinek Air Canada ale s tímto incidentem podle dostupných informací nijak nesouvisejí.

Reklama

Doporučované