Hlavní obsah

Video: Drama ztroskotané lodi u břehů americké Louisiany

Bez komentáře: U břehů americké Louisiany v úterý ztroskotala nákladní loď. Pobřežní stráži se podařilo zachránit šest členů posádky, jeden nehodu nepřežil. 12 námořníků se však stále pohřešuje.Video: facebook/kevin.gilton.1

 

Reklama

U břehů americké Louisiany v úterý ztroskotala nákladní loď. Na místo nehody vyrazila pobřežní stráž, které se podařilo zachránit šest členů posádky, jeden nehodu nepřežil. Záchranáři však stále pohřešují 12 dalších.

Článek

Plavidlo se převrátilo v úterý odpoledne asi 12 km od přístavu Fourchon. Příčinou neštěstí byl silný vítr a rozbouřené moře, uvedla britská BBC s odvoláním na šéfa pobřežní stráže Willa Watsona. Loď patří firmě Seacor Marine. Její mluvčí Armond Batiste řekl deníku The New York Times, že jde o plavidlo Seacor Power.

V úterý odpoledne vyslala posádka nouzový signál. Pobřežní stráž okamžitě vyrazila plavidlu na pomoc. Prozatím se podařilo zachránit šest osob. Jedna osoba neštěstí nepřežila. Pátrání po 12 nezvěstných pokračovalo i ve středu, komplikovalo ho však rozbouřené moře.

Šéf pobřežní stráže Will Watson uvedl, že záchranáři se nyní plně věnují hledání pohřešovaných a doufají, že najdou další přeživší.

„Dáváme do toho vše. Bez optimismu tuto práci nejde dělat,“ dodal k záchranné operaci Watson.

The New York Times citoval jednoho z představitelů pobřežní stráže, který uvedl, že je možné, že někteří z pohřešovaných jsou stále uvězněni uvnitř plavidla.

Do akce jsou nyní zapojeny čtyři lodě pobřežní stráže, čtyři civilní čluny a pátrací letoun Ocean Sentry.

Reklama

Doporučované