Hlavní obsah

Video: Havaj postihly mohutné záplavy, na Maui přetekla přehrada

Bez komentáře: Na druhém největším havajském ostrově Maui po intenzivních deštích přetekla přehrada a voda zničila nejméně šest domů a dva mosty. Evakuovaní lidé se zatím nemají do svých domovů vracet.Video: facebook/micah.casey, AP

 

Reklama

Guvernér amerického tichomořského státu Havaj David Ige vyhlásil na souostroví stav nouze poté, co intenzivní deště a jimi vyvolané záplavy způsobily na ostrovech rozsáhlé škody na majetku. Informovala o tom agentura Reuters.

Článek

„Vyhlášení nouzového stavu umožňuje rychle a efektivně využít státní finance pro lidi zasažené nepříznivým počasím, které podle očekávání potrvá do pátku,“ napsal Ige ve svém příspěvku na Twitteru.

Na druhém největším havajském ostrově Maui v důsledku dešťů přetekla přehrada a voda zničila nejméně šest domů a dva mosty. Evakuovaní lidé se zatím nemají do svých domovů vracet. Hasiči z Maui uvedli, že vyjížděli k více než tuctu případů. Většinou šlo o lidi, které uvěznila stoupající voda.

Obyvatel města Haiku Shawn Alexander řekl, že voda vzala jeho náklaďák, kurníky i psa.

„Voda vtrhla do domu. Smetla vše, co jí stálo v cestě. Vzala mi i všechny kurníky. Odnesl to i můj náklaďák. Pes to naštěstí přežil. Nechal se unést, ale asi o 10 minut později se objevil, ” řekl pro agenturu AP.

Záplavy postihly i třetí největší a zároveň nejlidnatější ostrov Oahu, na němž leží hlavní město Honolulu. Kvůli rozvodnění jednoho z místních toků muselo být evakuováno město Haleiwa severně od metropole.

Reklama

Související témata:

Doporučované