Hlavní obsah

Video: Na Maledivách policisté zatkli Britku kvůli plavkám. Teď litují

Zatčení britské turistky.Video: twitter.com/mujunaeem

 

Reklama

Předseda maledivského parlamentu se omluvil britské turistce Cecilii Jastrzemské poté, co se minulý týden na internet dostalo video z jejího zatčení. Policisté ji spoutali a na dvě hodiny zadrželi za nevhodné oblečení. Měla na sobě bikiny.

Článek

Britská turistka se minulý týden procházela po ostrově Maafushi, když ji zatkla skupina policistů. Video ukazuje, jak ji skupina mužů chytí a snaží se ji násilím odvést, žena se jim pokouší vysmeknout a křičí, že ji muži sexuálně napadají. Jeden muž oblečený v civilu ji zakrývá osuškou. Podle policie byla nevhodně oblečená a opilá.

Britce se krátce po zveřejnění videa omluvil místní policejní šéf. „Incident byl, zdá se, špatně vyřešen. Omlouvám se za to turistce i veřejnosti,“ napsal na Twitter s tím, že policie tuto záležitost nadále prošetřuje.

Na Maledivách se v plavkách může chodit jen v turistických resortech, mimo ně je to zakázané. Kde přesně k zatčení došlo, podle britského Daily Mail není jisté. The Guardian bez dalšího upřesnění píše, že na „hlavní silnici“.

Maledivy se svou více než 300tisícovou, převážně muslimskou populací jsou na turismu do velké míry závislé. Tropické souostroví v Indickém oceánu je populární destinace například pro svatební cesty, a to často i známých celebrit.

Celebritou je v Británii shodou okolností i právě zadržená žena. Šestadvacetiletá Jastrzemská figurovala v britské reality show First Date (První rande) a v soutěži Ninja Warrior.

Kromě toho je Cecilie dokonce spjata s Českem. Díky českým kořenům ho reprezentovala na turnajích v dodgeballu (vybíjené) a například v roce 2017 se v českých barvách zúčastnila mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata:

Doporučované