Hlavní obsah

Video: Nejméně 12 osob přišlo o život při záplavách na jihozápadě Číny

Silné deště v čínské provincii S'-čchuan na jihozápadně země způsobily rozsáhlé záplavy. Nejméně 12 osob přišlo o život a dalších deset se stále pohřešuje.Video: AP

 

Reklama

Část provincie S'-čchuan zasáhly v pátek a v sobotu silné deště, které vyvolaly záplavy. Špatná byla situace zvláště ve městě I-chaj. Z oblasti bylo evakuováno přes 7 700 lidí.

Článek

Nejméně 12 osob přišlo o život a dalších deset se stále pohřešuje. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na úřady provincie.

V celé zemi kvůli povodním, které začaly na začátku června, zemřelo nebo je pohřešováno 78 lidí. Povodně také zničily nebo poškodily přes 100 000 domů a způsobily přímé ekonomické ztráty odhadem za 25 miliard jüanů (84 miliard Kč), uvedlo ministerstvo krizového řízení.

Sezonní povodně zasáhnou Čínu každým rokem. Úřady se snaží zmírnit škody pomocí přehrad, zejména obří přehrady Tři soutěsky na řece Jang-c’-ťiang.

Nejhorší povodně posledních let byly v Číně v roce 1998. Zahynulo při nich více než 2 000 osob a zničeny byly téměř tři miliony domů. Podívejte se na úvodní video z postižené oblasti.

Reklama

Doporučované