Hlavní obsah

Víkend s Kateřinou Neumannovou. Vzala nás na svá osudová místa: Kde se zrodila běžkařská legenda a kde se „zavírá“ před světem

V novém dílu pořadu Moje místa uvidíte první kajak dvojnásobné mistryně světa, legendární medailovník i lekci běhu na lyžích.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Exkluzivní pohled na místa spojená se soukromím i sportovní kariérou několikanásobné olympijské medailistky Kateřiny Neumannové. Co o ní prozradila maminka a co dcera Lucie?

Článek

Schůzku s naším televizním štábem si dala Kateřina Neumannová v pátek u historické Písecké brány v Praze. „Sem ráda chodím na kafe, dýchá to tu na mě magickou atmosférou,“ představuje oblíbené místo, které je kousek od její kanceláře na Ministerstvu obrany.

Na víkend vyrážíme s Kateřinou směr jižní Čechy. Nejdřív do jejího rodného Písku – Kateřina totiž vzala natáčení i jako příležitost podívat se po letech do loděnice, kde jako holka trávila všechen volný čas. Odehraje se zde i jedno nečekané setkání a nález jedné vzácné relikvie.

Sobotní natáčení se pak přesouvá na šumavský Zadov, kde Kateřina bydlí. A jelikož si chce moderátorka u mistryně světa vyzkoušet základní lekci běžkování a půjčovna lyží je už zavřená, nabídne Kateřina své vlastní běžky. „Závodila jsem na nich na světovém poháru. Horší nemám,“ vtipkuje.

Proč je běhání na lyžích ideální sport, s nímž můžete začít i po čtyřicítce? I to se dozvíte v pořadu Moje místa.

Stejně jako to, jaká byla Kateřina Neumannová jako teenagerka? Co na ni prozradila její maminka, bývalá učitelka tělocviku? A jak Kateřina snáší, že se její jediné dítě, dcera Lucie, na rok odstěhovalo na Floridu? A co Lucka zdědila po ní a co po svém otci?

Odpovědi i na tyto otázky najdete ve videu v úvodu článku. Pořad Moje místa sledujte každý pátek od 20.00 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované