Hlavní obsah

Život herečky by si Stašová už znovu nevybrala: „Příště budu mít velkou rodinu“

Moje místa – Intimní zpovědi: Simona Stašová o mužích svého života. (Video: Seznam.cz)Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Oblíbená herečka Simona Stašová se podělila o místa, která jsou pro ni osobně důležitá. A v nebývale otevřeném rozhovoru připustila, že příště už by si umění a kariéru nezvolila. „Chtěla bych mít obrovitánskou rodinu a muže, který je opravdový chlap.”

Článek

Během rozhovoru s moderátorkou Zuzanou Hodkovou ukázala, na co je pyšná. A pojmenovala i to, co se jí podle vlastního soudu až tolik nepovedlo. „Vrcholový sportovec, vrcholový umělec, když chce opravdu dělat svou práci poctivě, musí tomu něco obětovat. Já jsem si nedokázala vytvořit celou rodinu. Měla jsem super muže, ale je strašně těžké žít s touto profesí,” říká Stašová. Věří na druhý život, kdy se jí to povede. „Byla jsem rošťák, to už nejsem,“ míní herečka.

Herečka, která exceluje na divadelních prknech i filmovém plátně, si tuto kariéru zvolila díky své matce Jiřině Bohdalové. „Mě by to ani nenapadlo, kdybych neměla vedle sebe mámu,” říká Stašová s tím, že právě maminka byla jejím velkým hereckým vzorem. Tím mužským vzorem – a nejenom hereckým – se pak stal muž, se kterým 17 let tvořili rodinu: Radoslav Brzobohatý.

„To byl herec, pěkný chlap a bezvadný člověk, který mě naučil číst knížky. Byla to krásná léta, můj vývoj byl spojený s mámou a Radkem. Oni se měli hrozně rádi. To, že to nedopadlo? Takový je život,” říká herečka a přiznává, že i jako své životní partnery si pak vždy vybírala buď typ svého táty – vědce, geofyzika Břetislava Staše, nebo frajera, jako byl právě Radek Brzobohatý.

Jednoho syna má s hercem Pavlem Skřípalem, druhého s Eusebiem Ciccottim, profesorem dějin divadla, umění a italštiny. S ním vlastně nikdy Stašová dialog nepřerušila. „Možná spolu zestárneme,” krčí rameny.

Simona Stašová se teď soustředí hlavně na divadlo. „Divadlo je stabilní manželství, zatímco film je přelétavý milenec,” říká herečka.

Celý pořad Moje místa se Simonou Stašovou si můžete pustit ve videu pod článkem.

Moje Místa: Simona Stašová v divadelním zákulisí i na milované chalupě.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované