Hlavní obsah

Volební právo pro roboty? Až se zamilují, prorokuje česká hvězda světového byznysu Senta Čermáková

Tušíme, že roboti lidem vezmou práci, ale tu svou považujeme za tak důležitou, že ta to nebude, míní hvězdná manažerka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nechme děti hrát „ty stupidní hry na počítačích“. Jejich um nás totiž bude posunovat dopředu, tvrdí Senta Čermáková.

Článek

Postel je bezvadné místo, odkud pracovat. „Někdy to ani jinak nešlo. Vzbudíte se, jste na telefonu s Asií, pak to přejde do Evropy a než se nadějete, připojuje se Amerika,“ říká žena, která to z českých manažerek dotáhla ve světě zřejmě nejdál. Byla dlouhé roky v nejužším celosvětovém vedení globálního gigantu Hewlett-Packard.

Dnes Senta Čermáková zakotvila v Česku, kde je možná známější její muž – novinář Miloš Čermák. Věnuje se inovacím v poradenské firmě Deloitte. A stejně jako její muž je okouzlena technologiemi a nastupující generací mileniálů.

„Aby nás roboti vystřídali v práci, to potřebujeme. Třeba v profesích, kde si kazíme zdraví,“ říká v nové epizodě pořadu Kam to bude?. Ukázku si můžete pustit nahoře, nebo celý pořad ZDE:

Dostanou někdy roboti volební právo? Až se budou umět zamilovat, tak možná, říká hvězdná manažerka Čermáková.Video: Seznam Zprávy

Jak zvládala to, že musela kvůli kariéře nechat „napospas“ děti svému muži? Kde všude nás roboti nahradí? Proč možná není dobré dětem zakazovat hrát hry na počítači?

Pořad Kam to bude? sledujte ve čtvrtek od 20:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod

Reklama

Související témata:

Doporučované