Hlavní obsah

Volgograd trápí komáři, zkouší na ně vanilku. Nejsme jako Sterling, vzkazují fanoušci Islandu

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

S komáry na hřišti měl v zápase Anglie s Tuniskem největší problémy Raheem Sterling (foto: Profimedia.cz).Video: David Janeczek, AP

 

Reklama

Ruské úřady nechaly před utkáním mezi Islandem a Nigérií postříkat okolí stadionu ve Volgogradu vanilkovým koncentrátem proti komárům.

Článek

Pořadatelé ve Volgogradu doufají, že se díky vylepšenému repelentu nebude opakovat situace z pondělí, kdy hmyz obtěžoval hráče a fanoušky během zápasu Anglie s Tuniskem.

„Prostory okolo stadionu ve Volgogradu, fanzóny, historické muzeum a další místa, kde se shromažďují masy lidí, ošetřujeme po nocích proti otravnému hmyzu. Děláme to také vždy časně ráno, už druhým dnem před začátkem zápasu,“ vysvětluje šéf odboru pro ekologii pro Volgogradskou oblast Vladimir Shykiunov.

Trik s vanilkou používají dlouhodobě také místní obyvatelé. „My místní jsme si na hmyz už dávno zvykli. Cizincům doporučuju, aby jako repelent používali také vanilku,“ říká Victoria Zadvornova.

Islandští fanoušci si ale z hmyzu příliš hlavu nedělají. „Jeden z anglických fotbalistů tady brečel kvůli komárům celý zápas, bylo to vidět v televizi. Ehm, já jsem Raheem Sterling, Raheem Sterling... No co na to říct. Ale my jsme Islanďané, naši hráči jsou tvrdí a nějaký hmyz je nerozhodí,“ věří Egill Skallagrimsson.

Příznivci afrického týmu zase věří, že v Nigérii se lidé s hmyzem potkají častěji než na Islandu. „Ráno jsem si tady prožil strašnou zkušenost. Byli jsme poblíž řeky a hmyz nám létal do očí, uší a sledoval nás všude, kam jsme šli. Na druhou stranu takhle otravný hmyz se cítí jako doma, když je venku opravdu vedro, což může být tady ve Volgogradu výhoda spíše pro nigerijský tým,“ oponuje Dantata Ubaidullah.

Reklama

Doporučované