Hlavní obsah

Vrchní kritik Kremlu vyběhl s proruskou propagandou. Zesměšnil ji a ještě dostal zaplaceno

Alexej Navalnyj převezl proruský web LifeNews.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Kremlu blízký web LifeNews vybízel čtenáře, aby redakci poslali videa Alexeje Navalného, jak si užívá v západní Evropě. Nabízel za to odměnu. Navalnyj si ale výzvy všiml a rozhodl se web obrat o pár rublů.

Článek

Ruský právník a opoziční aktivista Alexej Navalnyj napálil redakci proruského webu LifeNews. Web vybízel své čtenáře, aby Navalného natočili na dovolené ve Francii. Měl z toho vzniknout článek o tom, jak si tvář protikremelské opozice užívá a utrácí v západní Evropě. Za video redakce čtenářům nabídla v přepočtu necelých 19 000 korun.

Jedno video nakonec do redakce skutečně přišlo a na webu se objevil článek s titulkem Michelinské eskapády: Jak si Navalnyj užívá v Rouenu. Zanedlouho se však ukázalo, že video neposlal žádný čtenář LifeNews, ale manželka opozičníka.

Navalnyj si totiž výzvy LifeNews na dovolené ve Francii všiml a rozhodl se, že web zkusí obrat o pár rublů. Ještě než o vtípku Navalnyj informoval na svém blogu, jeho manželce Julii opravdu přišla odměna. LifeNews ale zaplatil jen pětinu slibované částky, na zbytek se u Navalných stále čeká. Pokud redakce peníze nepošle, jsou prý připraveni podat žalobu.

Reklama

Doporučované