Hlavní obsah

Vše, co potřebujete vědět večer 7. srpna

Večerní zprávy ze středy 7. srpna 2019.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam.

Článek

1:10 – Státní záchranářská letka nebude

Další Babišův plán padl – státní letecká záchranná služba nebude. S návrhem před třemi lety přišel tehdejší ministr financí a dnešní premiér Andrej Babiš. Ministerstvo zdravotnictví ale zjistilo, že by se to nevyplatilo.

3:15 – Nedostatek učitelů na školách

Českým školám chybí učitelé – od září jich budou potřebovat 6 000. Resort ministra Roberta Plagy plánuje s personální krizí bojovat hned několika kroky – ve hře jsou vyšší platy i pomocníci pro nastupující pedagogy.

6:25 – Skryté poplatky autopůjčoven

Vysoká pokuta nebo zadržovaná kauce – to může čekat na zákazníky některých autopůjčoven. Seznam objevil případ muže, který takhle přijde možná až o desítky tisíc korun. Na vině je nepřehledná smlouva i pokuty za údajné překračování rychlosti, poničení vozu nebo vysoké storno poplatky.

9:26 – Hon na LGBT komunitu v Rusku

Hon na lidi z LGBT komunity – tak se mluví o situaci v Rusku. Na začátku srpna v Petrohradu zatkla policie 11 lidí. Ti v centru města protestovali za práva této menšiny. Úřady shromáždění nepovolily, aktivisté proto přistoupili k protestům „jednoho muže” – každý stál se svým transparentem odděleně. Podle ruských médií skončili tři aktivisté po střetu s policií v nemocnici. Před dvěma týdny pak došlo nedaleko města k brutální vraždě LGBT aktivistky. Její jméno předtím umístili odpůrci LGBT na černou listinu, tedy na seznam lidí, za jejichž smrt vypsali odměnu.

12:17 – British Airways ruší řadu spojů

Britské aerolinky British Airways postihl rozsáhlý výpadek elektronického systému. Zapříčinil rušení a odklady stovky letů po Británii i v celé Evropě a dotkl se i Česka.

Reklama

Doporučované