Hlavní obsah

Výběr z tweetů diplomatovy manželky: Zao-ce-tung, ksindl, ubožák. Nemyslela jsem to vážně, říká

Příspěvky Aleny Borůvkové na sociální síti Twitter.

 

Reklama

Manželka švýcarského velvyslance Alena Borůvková tvrdí, že své příspěvky na sociálních sítích nemyslí vážně.

Článek

Velvyslanec ve Švýcarsku Karel Borůvka už tuší, že jeho kariéra v diplomacii je velmi vážně ohrožena. Prozatím je jasné, že jako velvyslanec v Bernu může každým dnem čekat odvolání. Tento krok údajně navrhne příští pondělí na vládě ministr zahraničí Lubomír Zaorálek.

Formálně musí velvyslance odvolat prezident republiky. S ním je podle informací Seznam Zprávy celá operace dopředu dohodnuta, s Borůvkovým koncem souhlasí.

Zaorálek se k odvolání Borůvky odhodlal především kvůli chování velvyslancovy manželky Aleny Borůvkové na sociálních sítích (její příspěvky si můžete prohlédnout a poslechnout ve videu nahoře v tomto článku).

Jak už Seznam ve středu ve speciálním studiu přinesl, poslední kapkou byla aféra, v níž důležitou roli hrála obálka s bílým práškem, která putovala z Bernu do Prahy na Ministerstvo zahraničních věcí.

Podrobnosti najdete zde:

Studio o potížích velvyslance Karla Borůvky.

Alena Borůvková ve středu vystoupila v pořadu Rozstřel na idnes.cz, kde svoje tweety označila za anglický humor. Nemyslela jsem jejich obsah vážně, uvedla a dodala, že stále celou věc považuje za zradu ze strany ministerstva.

Reklama

Doporučované