Hlavní obsah

Vyřešil sundávání roušky u jídla. Restauratér k ní přišil zip

Roušku opatřil zipem, aby s ní šlo lépe jíst.Video: Jan Marek, Youtube.com

 

Reklama

Pohodlný oběd, večeře a třeba i pivo nebo drink v roušce? Řecký majitel restaurace v Německu možná přišel s řešením: k obličejové masce přidal zip.

Článek

Doba si žádá nové nápady. Otázkou zůstává, jestli se nápad uchytí a zda je bezpečný.

Alexis Vaiou pochází z vesnice Neochori v řecké Thesálii. Podle magazínu Greek Reporter to ale vypadá, že poprask způsobí spíše v nynějším pro něj domácím Německu, kde podniká v oblasti gastronomie.

Jelikož se majiteli restaurace nezajídalo, že roušku je třeba při stolování neustále sundávat a natahovat na obličej, vyrobil si masku se zipem. A právě o tu teď údajně projevila zájem zatím blíže nespecifikovaná německá společnost, která by ji chtěla vyrábět ve velkém a prodávat.

O novince zatím nepíše žádné tamní médium, podle toho řeckého je ale rozhodnutí firmy stále nejisté. Někteří lidé z okolí majitele restaurace prý totiž poukazují na to, že stejně tak, jako by si musel člověk sundávat při jídle nebo pití roušku, teď bude muset znovu a znovu rozepínat a zapínat zip.

Vaiou si je už ale jistý aspoň tím, že pokud by se jeho patent osvědčil, veškerý výdělek z něj pošle Řecku.

„Pokud by z prodeje byl nějaký zisk, pošlu ho domů. Ať už to bude jedno euro, nebo miliony, daruju je bezdomovcům v Aténách a komukoliv jinému, kdo by byl také v nouzi,“ uvádí pro Greek Reporter řecký majitel restaurace v Německu.

Magazín dodává, že Alexis Vaiou je muž svého slova: v Řecku pomáhal už před třemi lety, kdy věnoval peníze nemocnici rovněž v hlavním městě.

Reklama

Doporučované