Hlavní obsah

Výrobce hudebních nástrojů Amati Denak jde do prodeje

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Výrobce hudebních nástrojů Amati Denak v Kraslicích jde do prodeje. Světoznámá firma je od loňského září v insolvenci, je ale stále v provozu i když omezeném.

Článek

„Minimální nabídková cena nebyla stanovena, odhadní cena závodu je 131,6 milionu Kč,“ informoval o zahájení výběrového řízení na prodej podniku insolvenční správce Amati Denak Lukáš Zrůst.

Závod se prodává prostřednictvím zprostředkovatele, kterým je společnost Prokonzulta s. r. o. Zájemci mohou nabídky podávat do 18. prosince, vyhodnocení nabídek by mělo být 15. ledna.

Hlavním předmětem podnikání Amati Denak je výroba dechových hudebních nástrojů, jejich náhradních dílů a příslušenství. Hlavní sídlo společnosti je v Kraslicích, menší výrobní středisko pak v Hradci Králové. Ve výběrovém řízení se hledá kupec, který získá hmotný, nehmotný a osobní majetek a práva a závazky umožňující potenciální obchodní činnost.

Firma, která zaměstnávala před svým konkurzem asi 130 lidí, požádala o insolvenci na na podzim loňského roku, v únoru roku 2020 ji pak soud poslal do konkurzu. Firma tehdy věřitelů dlužila asi 182 milionů korun. Podle insolvenčního správce Lukáše Zrůsta je pro uspokojení věřitelů podstatná zejména rychlost prodeje a prodej ještě fungujícího závodu.

Z prodeje Amati Denak byla vyloučena unikátní sbírka hudebních nástrojů, o kterou se zajímá Karlovarský kraj i město Kraslice. Jedním z možných záměru při získání sbírky by byl vznik muzea hudebních nástrojů, podobně, jako se stalo v nedalekých Lubech u Chebu, kde jádro expozice tvoří sbírka také už zkrachovalé firmy Strunal Schönbach.

Reklama

Doporučované