Hlavní obsah

Výročí Sametové revoluce v Praze: 30 nahlášených akcí, stovky policistů v ulicích

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Prahu čeká ve čtvrtek řada akcí. Na některých místech byl reportér Seznam Zpráv.

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
 

Reklama

Pražská policie nasadí kvůli shromážděním a demonstracím chystaným na 17. listopad v Praze stovky policistů. Počítá i s posilami z jiných krajů.

Článek

Desítek ohlášených akcí se zúčastní pořádkoví, dopravní nebo kriminální policisté a také antikonfliktní týmy.

„Byli jsme nuceni požádat o posily další krajská ředitelství z celé republiky. Jde hlavně o posily pro antikonfliktní tým," řekl ředitel pražských policistů Miloš Trojánek. Dodal, že pokud bude příznivé počasí, nasadí policisté i vrtulník.

Podle Pavla Štefaňáka z pražského magistrátu je zatím nahlášeno 30 shromáždění, počet se ale ještě může měnit. „Zatím spíše ubývají," řekl Štefaňák. Úředníci podle něj budou na demonstracích a shromážděních připraveni řešit případné konflikty se zákonem.

Dopravní podnik počítá s jedinou uzavírkou na Národní třídě, kde se uskuteční akce Korzo Národní s podtitulem Díky, že můžem, kterou pořádají studenti vysokých škol. Tramvajové linky budou v úseku Újezd-Lazarská odkloněny přes jiné trasy. Povrchovou dopravu bude dopravní podnik usměrňovat podle pokynů policistů. „Doporučuji obyvatelům a návštěvníkům Prahy využívat hlavně metro," upozornil dnes zástupce dopravního podniku Miloš Trnka.

Albertov bude tentokrát patřit studentům, kteří tam loni nebyli vpuštěni kvůli účasti prezidenta Miloše Zemana na protiislámském shromáždění. Prezident Zeman se letos žádných oficiálních oslav nezúčastní.

Reklama

Doporučované