Hlavní obsah

Vysoké Popovice na Brněnsku rozsvítí živý adventní kalendář

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Obec Vysoké Popovice na Brněnsku od úterý rozsvítí živý adventní kalendář. V jednom z domů začne svítit číslice 1, o den později další dům vystaví číslici 2 a tak to bude pokračovat do Štědrého dne.

Článek

S rozsvěcováním se pojí také adventní hra, která spočívá v zapsání čísla popisného domu k dané číslici. Cílem živého kalendáře je, aby obyvatelé neseděli doma, ale vydali se na procházku a pobavili se se sousedy, řekla ČTK Halka Horká, která má na starosti propagaci mikroregionu Kahan.

Živý adventní kalendář kromě upomínky, kolik dní zbývá do Vánoc, bude sloužit také jako ozdoba ulic. „Letos bohužel přijdeme i o rozsvěcování vánočního stromu, které se u nás těší velké oblibě. Rozhodli jsme se proto zapojit obyvatele do tohoto netradičního projektu. Pomocí obecního Facebooku, rozhlasu a webu jsme vybrali 24 dobrovolníků, v jejichž domě se kus kalendáře bude nacházet. Ti dle svých možností a nápadů vytvářejí jednotlivé svítící číslice. Co víme, dochází nejdříve k bouřlivým diskuzím a následně se při výrobě baví celá rodina,“ uvedla starostka Vysokých Popovic Petra Hanáková.

Kdo si chce zahrát adventní hru, musí si vyzvednout hrací kartu a pustit se do hledání domů, které číslice vystaví. „Hráči budou mít cíl pro procházky v dlouhých zimních dnech a večerech, připomenou si, kde kdo bydlí, a ztvárnění číslic se jistě stane tématem mnoha společenských hovorů. A o to vše tu jde. Nesedět doma, hýbat se a bavit se,“ dodala Hanáková. Starostka věří, že se do hry zapojí lidé všech věkových skupin.

Reklama

Doporučované