Hlavní obsah

Vysokém Mýto připravuje podmínky bytovou výstavbu v lokalitě za pivovarem

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice ve Vysokém Mýtě připravuje podmínky pro rozsáhlou výstavbu v lokalitě za pivovarem. Developeři by tam měli postavit 15 objektů přibližně s 230 byty. Musí se ale držet územní studie, kterou si město dalo zpracovat.

Článek

Městu se podařilo po mnoha letech v lokalitě sjednotit pozemky o rozloze asi tři hektary, které chce postupně rozprodat. „Jelikož se jedná o poměrně velký projekt, předpokládáme, že pozemky může odkoupit a byty stavět i více společností. Proto je důležité mít předem jasné urbanistické a architektonické řešení,“ řek dnes novinářům místostarosta Martin Krejza (ODS).

Některé domy budou mít čtyři podlaží s pátým ustupujícím, jiné budu tří a čtyřpatrové, všechny by měly mít zelené střechy. Část budov by měla mít parkování v podzemí. Do parku uvnitř bytových bloků budou orientovány terasy bytů. Domy se budou pravděpodobně stavět na etapy.

Podmínku dodržet zásady územní studie město včlení do smlouvy o prodeji pozemků. Radnice se postará o parkové plochy a veřejnou zeleň, na její zavlažování využije zachycenou dešťovou vodu.

Na území za pivovarem už stojí nekolik desítek zánovních rodinných domů. Město pro ně připravilo inženýrské sítě a přístupové cesty. O parcely byl značný zájem a brzy se rozprodaly.

Reklama

Doporučované