Hlavní obsah

Z juniorské soutěže rovnou do NHL. Filip Zadina má stále větší šance, že v říjnu nastoupí za Detroit

Foto: Profimedia.cz

Z juniorské QJMHL rovnou do NHL. Zadinu možná čeká obrovský skok.

Reklama

Před týdnem to vypadalo, že hokejový talent Filip Zadina bude oblékat dres Ottawy nebo Montrealu. Po sobotním draftu je všechno jinak. Zadinu draftoval Detroit. Zapojil se do přípravného kempu Red Wings a cíl má jediný. 4. října nastoupit v dresu Red Wings proti Columbusu.

Článek

V aréně Little Ceasars na předměstí Detroitu je od úterý rušno. Důvod? Filip Zadina, kterého Red Wings vybrali jako šestého hráče draftu NHL.

Zadina společně s dalšími mladými talenty organizace přijel do haly, kde se tento týden koná přípravný kemp. Zástupci Red Wings byli podle svých slov výkony pardubického odchovance ohromeni už před draftem, jeho výkony nyní je ale prý ohromují ještě víc.

Podívejte se, co říkali Filip Zadina a Martin Kaut těsně po draftu

Video: Marián Hajda, Sport.cz

Na ledě mezi ostatními je k nepřehlédnutí. Neomylně se znovu a znovu trefuje do branky.

Je mu osmnáct let, devatenáct mu bude až 27. listopadu. Ale stále víc hokejových expertů je přesvědčeno, že 4. října nastoupí v dresu Red Wings proti Columbusu.

A podle všeho tomu věří i sám Zadina. „Je příjemné tyhle názory slyšet. Dostal jsem obrovskou šanci, ale musím ji využít. Musím hrát můj nejlepší hokej,” řekl Zadina po úvodním dnu přípravného kempu.

Využít chce i toho, že v předloňské sezoně nastupoval v dresu pardubického Dynama i v dospělé soutěži. „Dvě sezony zpět jsem hrál proti mužům. Takže vím, co od toho mám očekávat. Rozhodně budu připravený a snad získám co nejlepší pozici v týmu.”

Když v neděli dorazil do Detroitu, tak měl přání, které trenérský tým Red Wings zaskočilo. Chtěl jít na led, a to ještě před samotným startem kempu.

„Je to pravda. Pár dní jsem teď nebyl na ledě, tak jsem chtěl být na kemp stoprocentně připravený,” potvrdil Zadina.

Teď, když už je na místě, tak nemá v plánu zapadnout mezi ostatní. „Je zřejmé, že chce zapůsobit. Očividně je zklamaný z toho, z jaké pozice byl draftovaný. Je vidět, že si věří, že může dávat góly. A my doufáme, že tomu tak doopravdy bude. Protože góly jsou to, co budeme potřebovat,” dodal šéf hráčského vývoje Shawn Horcoff.

Zadinovi se tak může povést doopravdy skvělý kousek. Z juniroské QJMHL skočit rovnou do NHL.

Reklama

Doporučované