Hlavní obsah

Z Žižkovské věže v Praze dnes zazní první ročník Spring Festivalu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Z Žižkovské věže v Praze dnes zazní první ročník Spring Festivalu, který nabídne přes pět hodin on-line hudby.

Článek

Observatoř nacházející se ve věži ve výšce 93 metrů postupně rozezní Vojta Kotek se svojí kapelou Th!s, Pokáč, Ewa Farna, Mig 21, Mirai a skupina Monkey Business, která nahradí původně avizovaného Davida Kollera. Programem provedou youtuber Kovy a moderátorka Katie Machová. Festival se uskuteční v podobě placeného živého streamu.

Přenos pořadatelé věnují zdravotníkům, zejména sestřičkám, ale i dalším, kteří nyní pracují nebo pomáhají v nemocnicích, hospicích i pečovatelských službách. Pokud zdravotníci napíšou z oficiálního pracovního e-mailu na adresu sestrickynafestival@ticketstream.cz obdrží kód na sledování festivalu zdarma.

V programu se postupně představí rocková kapela Th!s, která vedle převzatých začala hrát vlastní písně, písničkář Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, který svou tvorbu propaguje zejména na portálu youtube. Sólové interpretky zastoupí zpěvačka Ewa Farna, následovat bude „chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5-Smíchova“ Mig 21 a kapela Mirai v čele se zpěvákem a kytaristou Mirai Navrátilem. Program zakončí skupina Monkey Business, která patří mezi nejúspěšnější české kapely nového tisíciletí. Jsou držitelé ocenění Kapela roku 2018 v Cenách Anděl i v hudební anketě Žebřík.

„Ze zkušeností z minulého roku už víme, že si lidi umějí užít naplno i on-line přenos a kapely i interpreti mají velkou chuť jim zahrát,“ uvedl za organizátory Viktor Mastník. „Věříme, že kultura, která lidi spojuje a přináší jim dobrou náladu, je v životě nepostradatelná,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Doporučované