Hlavní obsah

Za explozi domu v německém Wuppertalu může podle policie jeden z nájemníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dům ve Wuppertalu vyhořel v noci na neděli.

Reklama

Policie podezřívá muže, že chtěl spáchat sebevraždu, a manipuloval proto s plynovým potrubím. Muž tak měl zapříčinit explozi obytného domu.

Článek

Za explozi obytného domu v západoněmeckém Wuppertalu, která v noci na neděli těžce zranila pět lidí, zřejmě může jeden z jeho obyvatel. Policie 54letého muže podezřívá, že manipuloval s plynovým potrubím ve snaze spáchat sebevraždu, informovala dnes agentura DPA.

Výbuch třípatrovou budovu ve Wuppertalu zdemoloval, s následným požárem hasiči bojovali několik hodin. Dům se nakonec zřítil, poškozeny ale byly i vedlejší budovy, jejichž obyvatelé museli být evakuováni. Vážná zranění utrpělo při explozi pět obyvatel postiženého domu.

Jeden ze zraněných, 54letý muž, má podle policie zřejmě výbuch na svědomí. Manipuloval totiž s plynovými trubkami, a to zřejmě ve snaze spáchat sebevraždu. Vyslechnout ho policisté, kvůli zranění, která utrpěl, zatím nemohli. V minulosti prý muž už několikrát vyjádřil úmysl vzít si život.

Reklama

Doporučované