Hlavní obsah

Za zavřenými dveřmi ANO: Jak lidem vysvětlit odstřel těch, kteří čtyři roky vedli Prahu

Reportéři Seznamu: S Radkem Nohlem o dění uvnitř pražské buňky hnutí ANO.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Hnutí se zbavilo v podstatě všech výrazných tváří, které v uplynulém volebním období partaj reprezentovaly v hlavním městě. Nejde jen o primátorku Adrianu Krnáčovou.

Článek

Andrej Babiš sice tvrdí, že nediktuje, jak mají vypadat kandidátky ANO do podzimních komunálních voleb, v praxi však předvádí opak. Byl to sám premiér, kdo se zasadil o změny v dávno schválených seznamech pro volby v Praze. Zbavil se Patrika Nachera coby jedničky pražské kandidátky a nechal do čela postavit multimilionáře Petra Stuchlíka.

Tím zásahy do kandidátky ovšem neskončily. Hnutí vyškrtlo čtyři politiky, kteří patřili k hlavním osobnostem ANO v Praze. Jde o náměstkyni primátorky Evu Kislingerovou, radního Karla Grabein Procházku, šéfa pražských zastupitelů ANO Michala Haška a exposlance Matěje Fichtnera. A další skončili na nevolitelných místech.

Jak teď ANO vysvětluje, že politiky sestřelilo? „Situace je pro ANO složitá v tom, že před voliče předstupuje s úplně novým týmem. Vedení hnutí se snaží to mediálně zdůvodňovat tak, že skončila Adriana Krnáčová a tudíž i její nejbližší tým spolupracovníků. Skončili zkrátka všichni v jednom pytli. Krnáčová svůj konec sice oznámila v předstihu a sama, ale zřejmě by stejně byla dotlačena k odchodu,“ připomíná v pořadu Reportéři Seznamu Radek Nohl.

Z jakých analýz ANO vycházelo a proč se Andrej Babiš pustil do radikálních změn? Kdo se postavil na odpor a jakou roli ve změnách sehráli marketingoví specialisté hnutí?

Odpovědi v úvodním videu. Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé pondělí od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu: S Radkem Nohlem o dění v pražském ANO, s Davidem Janeczkem o hvězdném CR7 a Sabinou Slonkovou o náhubku pro novináře.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované