Hlavní obsah

Záběry přímo z místa. Teroristický útok na kostel v Pákistánu

Po sebevražedném útoku v Pákistánu jsou na místě mrtví a zraněníVideo: AP

 

Reklama

Nejméně osm mrtvých a až 45 zraněných si dnes vyžádal teroristický útok dvou ozbrojenců na kostel v pákistánském městě Kvéta. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní úřady, podle nichž jsou útočníci mrtví.

Článek

Ministr vnitra provincie Balúčistán Sarfraz Bugtí sdělil, že ozbrojenci vybavení vestami vzali kostel útokem při zahájení nedělní bohoslužby. Nejprve jednu vestu odpálili a pak začali střílet po křesťanských věřících.

Policisté střežící vstup do kostela na atentátníky zahájili palbu, a zabránili jim tak ve snaze dostat se dovnitř, sdělil velitel provinční policie Moazzam Džáh.

„V kostele bylo téměř 400 lidí, útočníci se ale dovnitř na bohoslužbu nedostali. Jednoho jsme zabili a druhý se odpálil, když ho policisté zranili,” citovala jej agentura Reuters.

Džáh rovněž uvedl, že kostel dostal policejní ostrahu, protože místa, kde se konají křesťanské bohoslužby, jsou často terčem útoků muslimských extremistických skupin.

Metropole neklidného Balúčistánu Kvéta leží zhruba 100 kilometrů východně od hranic s Afghánistánem. V oblasti kromě Tálibánu operují i sunnitští ozbrojenci a další sektářské skupiny napojené na organizace Al-Káida a Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Doporučované