Hlavní obsah

Záběry z liduprázdného Wu-chanu, epicentra nákazy

Záběry z epicentra nákazy čínského Wu-chanu, který se po zavedení karantény vylidnil. Restaurace a kavárny jsou uzavřené. V obchodech jsou vykoupené některé potraviny.Video: AP

 

Reklama

Úřady hlavního města provincie Chu-pej Wu-chanu, epicentra řádění koronaviru, dočasně uzavírají dopravu. Město do zrušení karantény neopustí žádné prostředky hromadné dopravy, uzavřené jsou vlakové terminály a letiště, na silnicích probíhají kontroly. Úřady se rozhodly pro uzavření města z důvodu, aby se virus nešířil dál.

Článek

V jedenáctimilionovém městě jsou uzavřeny veškeré turistické atrakce, parky a zoo, ruší se konání veřejných akcí. „Nejezděte do Wu-chanu. A vy, kdo ve Wu-chanu jste, neopouštějte ho,“ řekl zástupce předsedy čínské národní zdravotnické komise Li Pin. Viru už celkem podlehlo 82 lidí.

Nespokojenost lidí žijících v Číně s nedostatečným poskytováním informací ze strany vlády potvrdil i starosta Wu-chanu Čou Sien-wang. V pondělí pro CNN řekl, že lidé „nejsou spokojení“ s postupem vlády při informování o šíření koronaviru. Přiznal, že ne všechno „bylo sděleno včas a informace nebyly podávány dostatečně účinně“.

Starosta oznámil, že pro zmírnění tlaku veřejnosti je připraven převzít zodpovědnost za situaci, kterou „jeho administrativa nezvládla příliš dobře“. Řekl, že je připraven rezignovat v případě, kdy by o to veřejnost silně stála.

Reklama

Související témata:

Doporučované