Hlavní obsah

Záběry z tragické nehody kamionu a autobusu. 18 lidí zemřelo

Nehoda na čínské dálnici má za následek osmnáct mrtvých, dalších čtrnáct lidí je v nemocnici.Video: Zuzana Lachnitová, Reuters

 

Reklama

Při havárii na dálnici zemřelo osmnáct lidí, dalších čtrnáct je ve vážném stavu v nemocnici. Nehodu zřejmě způsobil řidič autobusu.

Článek

V pátek večer se na dálnici v centrální Číně srazil dálkový autobus s nákladním autem, nehodu nepřežilo osmnáct lidí a dalších čtrnáct je ve vážném stavu v nemocnici. Kolizi, která se stala jižně od Pekingu, zřejmě způsobil řidič autobusu, který přejel do sousedního pruhu.

Dálkové autobusy jsou v Číně využívány zejména nejchudšími obyvateli, kteří cestují za prací. Představují pro ně levnější alternativu, než je rychlovlak nebo letecká doprava. Nákladní auto, které je určeno na převoz nebezpečných chemikálií, bylo v době nehody prázdné.

Podle světové zdravotnické organizace na čínských silnicích a dálnicích ročně zemře zhruba dvě stě šedesát tisíc lidí. Mnoho z nich jsou chodci, cyklisté nebo motorkáři. Příčiny nehod jsou většinou nebezpečné předjíždění, zrychlování nebo nepozorní řidiči.

Reklama

Související témata:

Doporučované