Hlavní obsah

Začíná semifinále hokejové extraligy. Klíčové mohou být výkony brankářů s podobnou statistikou

Semifinále extraligy je tu. Zápasy začínají sérií Hradce Králové s Třincem.Video: Karolína Bulisová, Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Boje o mistrovský titul hokejové extraligy pokračují semifinálovými zápasy. První dvojici tvoří hradecký Mountfield a Oceláři Třinec. Ve druhé dvojici vyzve obhájce titulu z Brna Plzeň, která ovládla základní část.

Článek

Mountfield HK a Oceláři Třinec, dva týmy, které hrály čtvrtfinálové série na sedm zápasů, se spolu dnes utkají v úvodním semifinálovém souboji. Obě mužstva mají nejvyšší ambice a chtějí postoupit do finále.

Třinec se musí vyrovnat s komplikací, minimálně ze začátku série bude chybět nejproduktivnější hráč základní části Martin Růžička. Ten je mimo hru od pátého čtvrtfinálového utkání s pardubickým Dynamem. Co přesně útočníka trápí, nechce klub zveřejnit, pravděpodobně jde ale o zranění dlouhodobého charakteru. Trenér Václav Varaďa ale věří, že se Ocelářům bude dařit i bez Růžičky.

Tým z východu Čech může čerpat sebevědomí ze vzájemných zápasů. Za poslední tři sezony se Ocelářům povedlo v normálním čase vyhrát nad Hradcem pouze jednou z dvanácti pokusů. Třikrát pak dokázali úspět v prodloužení a nájezdech.

Pro oba týmy této série budou klíčovými postavami brankáři. Hradecký Patrik Rybár i třinecký Šimon Hrubec svůj tým podrželi už v základní části, kde se úspěšnost zákroků obou gólmanů pohybovala kolem 93 procent. Rybár udržel čisté konto sedmkrát, jeho třinecký protivník čtyřikrát.

Oba týmy, které chtějí do finále, se v play-off setkají poprvé. V sobotu pak svou sérii rozehrají i Kometa Brno a Plzeň. Kometa po jasném vyřazení Vítkovic 4:0 na zápasy pomýšlí na titul. V cestě jí ale stojí Plzeň trenéra a generálního manažera Martina Straky, která ovládla základní část. Podle očekávání tak budou obě série velmi vyrovnané.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované