Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Matce vzali desetiměsíční dítě, dočká se nápravy a nová fakta okolo smrti Jana Masaryka

Záhady Josefa Klímy z 19. 3. 2020: Matce vzali desetiměsíční dítě, dočká se nápravy. Nové důkazy okolo smrti Jana Masaryka. A glosy Alexandra Mitrofanova a Romana Šmuclera.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Veliký divácký ohlas vzbudila reportáž o Markétě Doškové z Mohelnice, které loni na popud místního OSPODu odebrali desetiměsíčního synka Frederika, ačkoli se i podle vyjádření lékařů o něj do té doby vzorně starala a rovněž všechna další vyšetření – psychologické, psychiatrické i test na drogy – neprokázala žádný důvod, proč by o něj neměla pečovat dál. Dítě okresní soud svěřil na základě předběžného opatření rodině otce, který se ale ocitl ve vazbě pro podezření z drogových deliktů. Natáčel Josef Klíma.

V září 2019 oznámila badatelka Václava Jandečková, že získala nahrávku s výpovědí Vilibalda Hofmanna, jednoho z prvních kriminalistů, který byl jedním z prvních na místě násilné smrti Jana Masaryka. Státní zastupitelství následně vydalo pokyn k obnovení vyšetřování případu, který nedává spát badatelům ani po víc než sedmdesáti letech. Podobrosti o nových důkazech v reportáži Jaroslava Mareše.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy je tradičně i glosa. Tentokrát zamyšlení od Alexandra Mitrofanova a Romana Šmuclera o koronaviru.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 21:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované