Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Pochybili lékaři při operaci? A příběh dvou mostů

Záhady Josefa Klímy:Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Už deset let se snaží Petr Vencelides dokázat, že jeho žena by bývala nemusela zemřít, kdyby lékaři v havlíčkobrodské nemocnici nepochybili. V roce 2011 jeho manželka podstoupila v této nemocnici banální operaci. Odstranění žlučníku kvůli žlučníkovým kamenům, řečeno laicky. V průběhu laparoskopické operace se ale situace zdramatizovala. Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

Druhá reportáž se věnuje dvou stavbám, které mají jít nečekaně k zemi. V Chotěšově na Plzeňsku a u Červené na Písecku řeší problémy s železničními mosty. U Červené stojí od roku 1889 most přes Vltavu. Je konstrukčně shodný s Eiffelovou věží v Paříži. Nyní hrozí mostu demolice. U Chotěšova je problém s mostem přesně opačný. Stál tu až do 50. let minulého století a zbyl po něm opuštěný pilíř uprostřed řeky. V 90. letech na opuštěném pilíři, tyčícím se uprostřed vod řeky Radbuzy, vyrostla chaloupka baby Jagy. Obec nyní rozhodla, že most obnoví a chata půjde k zemi. Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované