Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Rozhovor s Češkou zadrženou s kokainem. A případ Hilsner

Záhady Josefa Klímy z 8. 10. 2020: Zadrželi ji v Brazílii s 6 kg kokainu. Exkluzivní rozhovor s Češkou, která čeká na soud. Dopustil se Leopold Hilsner rituální vraždy? A glosa Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Je to rok, co brazilská policie zadržela v Sao Paulu Češku s šesti kilogramy kokainu. Lucie T. navíc cestovala s tehdy roční dcerkou, takže když šla do vazby, dcerky se ujali pracovníci našeho zastupitelského úřadu. Vazba naštěstí – i díky intervencím našich diplomatů – netrvala dlouho a Lucii propustili do domácího vězení, kde čeká na soud. V exkluzivním rozhovoru pro Seznam Zprávy prezentovala svou verzi, jak se do maléru dostala. Příběh zrekonstruoval Josef Klíma.

Případ vraždy Anežky Hrůzové z Polné provázela na začátku 20. století největší vlna antisemitismu na území republiky. Na základě pochybných svědectví a důkazů, které nic nedokazovaly, byl k trestu smrti odsouzen židovský mladík Leopold Hilsner. Je to už 120 let a na případ se stále nezapomnělo. Obyvatelé Polné by rádi starou křivdu uvedli na pravou míru. Případ se rozhodl znovu otevřít advokát Lubomír Müller. Má šanci rozplést letitou aféru? Natáčel Jaroslav Mareš.

Součástí pořadu Záhady Josefa Klímy jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:55. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované