Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Test údajného zázraku pro léčbu lupénky. Neměli už nikdy chodit, dostali šanci. A glosy Jana Pirka a rapera Lipa

Záhady Josefa Klímy z 26. 5. 2019: Test údajného zázraku pro léčbu lupénky. Neměli už nikdy chodit, dostali šanci. Tisíce pacientů však na ni nedosáhnou. A glosy Jana Pirka a rapera Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Jednou z nemocí, která umí lidem hodně znepříjemnit život, je psoriáza neboli lupénka. Přípravky na její léčbu se internet doslova hemží. Jeden z nich, který je momentálně na trhu, jsme se rozhodli prověřit. Legenda, pod kterou je přípravek prodáván českým zákazníkům na internetu, totiž vzbuzuje významné pochybnosti. Natáčela reportérka Marcela Sobotková.

Patnáctiletá Katka a dvacetiletý Samuel. Dva mladí lidé, dva odlišné případy, které vypadaly podle lékařů jako beznadějné. Oba dva totiž měli skončit jako „ležáci“. Bez vidiny toho, že se jednou postaví na své nohy. Oba dva ale touží po tom znovu chodit. A dost možná se jim to i jednou povede. A to díky léčbě robotickým přístrojem, který učí mozek, aby si znovu zapamatoval schémata chůze. V Česku je však jen těžko dostupná. Proč? Ptala se reportérka Petra Majerová.

Nechybí ani tradiční glosy. Významný český kardiochirurg Jan Pirk se zamýšlí nad tím, co v Praze viděli cizinci, kteří přiletěli na pražský maraton. A hudebník Lipo okomentoval, jakou tvář v kampani ukázal premiér Andrej Babiš.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované