Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Z chaty se ozývá děsivé psí kvílení a vinou exekutora je bez peněz

Záhady Josefa Klímy z 16. 1. 2020: Z chaty za Prahou se ozývá děsivé psí kvílení a vinou exekutora zůstala bez peněz.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Městská část Lipence na okraji Prahy je poměrně idylické místo k bydlení i rekreaci. Lesy, řeka Berounka, Údolí hvězd. Jsou to už ale téměř dva roky, kdy se pobyt zde stal pro část obyvatel, jak sami říkají, noční můrou. V jedné z chat se totiž v různých denních i nočních hodinách začalo ozývat někdy až děsivé psí kvílení a nářek. Zjišťovala reportérka Marcela Sobotková.

Před pár lety se její život dostal do slepé uličky. Rozpadlo se jí dlouholeté manželství a k tomu navíc zdědila po bývalém manželovi i po svém otci dluhy. Rozhodla se pro osobní bankrot čili insolvenci.

Mezitím přišla exekuce na její plat. Soudní exekutor požadoval zaplacení pohledávky, která byla součástí insolvence, podruhé. Na její písemnou komunikaci se soudním exekutorem ale nikdo nereagoval. Celý příběh zmapovala Petra Majerová.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosa. Sociolog Jiří Přibáň v ní glosuje odchod Velké Británie z Evropské unie. Politici by se podle něho měli snažit oslovit tu druhou stranu bez toho, že by si nárokovali absolutní vítězství.

Odpovědi v pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat v Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované