Hlavní obsah

DPA informuje o možném plánu islamistů na útok na katedrálu v Kolíně nad Rýnem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com/alfotokunst

Katedrála v Kolíně nad Rýnem (ilustrační foto).

Reklama

aktualizováno •

Agentura DPA varuje před možnými útoky islamistů na katedrály v Německu či Rakousku. Bezpečnostní orgány prý o možných hrozbách vědí a posilují bezpečnostní opatření.

Článek

Bezpečnostní orgány podle agentury DPA obdržely informace o možném plánu islamistické skupiny na útok na katedrálu v Kolíně nad Rýnem. Cílem skupiny by prý mohl být také kostel ve Vídni. Policejní složky v Kolíně nad Rýnem i ve Vídni dnes večer ohlásily, že posilují bezpečnostní opatření.

Podle informací agentury DPA by skupina mohla mít napojení na teroristickou organizaci Islámský stát-Chorásán. To je afghánská větev Islámského státu, která bojuje proti vládnoucímu fundamentalistickému hnutí Tálibán. Podle listu Bild již speciální jednotky ve Vídni zadržely první osoby a k jednomu zatčení došlo také v Německu.

Policie v Kolíně nad Rýnem zdůvodnila zvýšená bezpečností opatření informací o možné hrozbě. „Ačkoli se informace vztahuje k Silvestru, začneme již dnes večer dělat vše pro zajištění bezpečnosti návštěvníků katedrály na Štědrý večer,“ uvedl šéf kolínské kriminální policie Michael Esser.

Vídeňská policie oznámila, že bezpečnostní orgány v Rakousku posílily bezpečnostní opatření kvůli výzvám k teroristickým útokům na křesťanské akce po celé Evropě, a to zejména na Štědrý den. „Pozornost policie se zaměří především na kostely a náboženské akce, zejména bohoslužby, a na vánoční trhy,“ dodala.

Reklama

Doporučované