Hlavní obsah

Drony zasáhly energetický objekt v ruském Orlu, údajně jde o sklad ropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Drop of Light, Shutterstock.com

Na sociální síti Telegram kolují informace, že ukrajinské drony zasáhly sklad ropy. Ilustrační fotografie.

Reklama

Dva ukrajinské drony zřejmě zasáhly sklad ropy ve městě Orel, asi 360 kilometrů jižně od Moskvy. Podle tamního gubernátora Andreje Klyčkova jsou zraněni tři lidé. Další dron pak zasáhl nebytový objekt ve vesnici Malaja Sachanka.

Článek

Při útoku ukrajinských dronů na energetické zařízení v ruském městě Orel utrpěli zranění tři lidé, uvedl podle agentury TASS gubernátor Orlovské oblasti Andrej Klyčkov. Ruské telegramové kanály informují, že drony v Orlu zasáhly sklad ropy.

Podle gubernátora se na objekt v Orlu zřítily dva drony. Klyčkov upřesnil, že všem třem zraněným se dostává potřebné pomoci. Na místě jsou záchranáři a situace je pod kontrolou. Gubernátor dodal, že třetí dron zasáhl nebytový objekt ve vesnici Malaja Sachanka, přičemž nikdo neutrpěl újmu na zdraví.

Město Orel se nachází asi 360 kilometrů jižně od Moskvy a zhruba 170 kilometrů od ukrajinských hranic. Ukrajina popírá, že by útočila na ruské území, od začátku ruské invaze na Ukrajinu jsou ale útoky na různé objekty v Rusku poměrně časté. Rusko kromě toho pravidelně hlásí zraněné nebo i mrtvé při ostřelování v ruských příhraničních oblastech. S podobnou zprávou dnes přišel gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt, podle něhož dnes ostřelování z Ukrajiny zabilo civilistku v obci Gornal.

Reklama

Doporučované